Nieuwe verloskundigenpraktijk in gemeente Rheden en Rozendaal.
Voor het eerst heeft de zwangere iets te kiezen.

Na zes jaar werkzaam te zijn geweest in de al langer bestaande verloskundigenpraktijk in Velp is Ela Vister zeker geen onbekend gezicht meer in de regio. Het was een mooie tijd bij de praktijk waarin zij voorheen samenwerkte met oa. inmiddels gepensioneerd verloskundige Josephine van der Heiden. En vele zwangere begeleidde tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamtijd.

Geboortezorg is een bijzonder intieme aangelegenheid waarbij betrokkenheid van de zorgverlener van groot belang is. Al jaren zegt men dat de client centraal moet staan. Maar in de praktijk staat toch vaak de agenda van de specialist of nog vaker de klok (tijd) centraal in plaats van de zorgwensen van de cliënt. Toch is Ela ervan overtuigd dat dit anders en vooral mooier kan.

Maar haar ultieme motivatie om iedere zwangerschap te willen begeleiden als een uniek proces met ruimte voor de visie en wensen van ouders, ontstond toen zij zelf aan den lijve ondervond hoe het is om vol vertrouwen in haar lichaam te mogen dragen en te baren. Toen zij op 15 september jl. thuis beviel van haar derde kindje, dochter Jet, besloot zij na haar verlof, 1 maart jl te starten met haar eigen praktijk. Jouw verloskundige Velp aan de Hogeweg 6a in Velp.

Het grote verschil met de andere praktijken is dat er meer tijd is voor de zwangere. Zorgbehoefte wordt steeds opnieuw afgestemd. Een-op-een-zorg wil zeggen dat je gedurende je zwangerschap, bevalling en kraamtijd wordt begeleid door een vaste verloskundige, met back-up van een collega verloskundige en in goede samenwerking met andere professionals. De kracht van een-op-een-zorg is dat de verloskundige naast de zwangere en haar partner staat in het gehele proces. De basis van de zorg is wederzijds vertrouwen en respect. Deze gelijkwaardige vertrouwensrelatie biedt vrouwen de ruimte om echt autonome keuzes te maken.

Naast verloskundige zorg biedt de praktijk een zeer volledig zorgaanbod van preconceptiezorg, echoscopie en vanaf volgend jaar ook anticonceptiezorg.
Zwangeren en hun partner uit de gemeente Rheden, Rozendaal, Arnhem en de Liemers zijn welkom om zich aan te melden voor zorg.