Kinderwens

Voor enkelen is de zwangerschap er al voor er een kinderwens bestond.

Heeft de zwangerschap je overvallen? Ervaar je twijfels of voel je dat dit nog echt te vroeg komt voor je? Wil je ondersteuning bij je afweging of bij vervolgstappen, neem dan gerust contact met ons op.

Voor sommige mensen is vader of moeder worden al van jongs af aan een oerwens. Voor anderen zijn er toch de nodige afwegingen aan vooraf gegaan.

Iedereen die de route van de afwegingen heeft bewandeld is waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat kinderen krijgen meer “nadelen” dan “voordelen” met zich meebrengt. Maar toch…. de “voordelen” zijn soms heel zwaarwegend en raken aan onze zingeving.

“De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen.” (Nelson Mandela)

Welke overwegingen ook meespeelden in jouw keuze om het ouderschap nog even uit te stellen of er juist nu voor te gaan; je bent welkom in onze praktijk.

Wil je zwanger worden dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Al voordat je zwanger bent, kan je bij ons terecht voor het kinderwensspreekuur.

Maar ook als je al zwanger bent, zeker van je eerste kindje, kan enige voorbereiding op het ouderschap heel behulpzaam zijn. Want ouderschap brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Je gaat een deel van jezelf ontwikkelen waarop nog nooit een beroep werd gedaan. Kijk daarom eens bij cursussen naar Basis voor je Baby.