“Hoewel ik aan mijn zwangerschappen begon met de nodige professionele ervaring en wij heel vreugdevol terug kijken op de geboortes van onze drie kinderen, hadden ook wij in iedere zwangerschap de nodige ondersteuning nodig.

We ervaarden alle zwangerschappen als heel verschillend op het gebied van geluksgevoel; binding met ons kindje; zorgen over de gezondheid… en per zwangerschap verschilde dus ook onze behoeften in ondersteuning.

We maakten in iedere zwangerschap andere keuzes met betrekking tot onderzoeken naar de gezondheid van ons kindje.

En we ervaarden dat onze wensen en ons vertrouwen niet altijd in overeenstemming waren met wat protocollen ons voorschreven.

Dankzij de bevlogen, warme begeleiding en open communicatie met onze verloskundige vonden we steeds onze weg hierin. We vormden een hecht team met onze verloskundigen.

Iedere zwangerschap groeide ons vertrouwen in de kracht van het lichaam en in ons kindje. We gingen steeds bewuster kiezen en beleven. Samen werkten we toe naar een geboorte ervaring die bij ons paste. Zij boden alle ruimte voor onze eigen wensen. De wetenschap dat zij met ons zorg droegen voor de beste uitkomst, die niet enkel en alleen is gestoeld op veiligheid maar ook juist op een liefdevolle geboorte ervaring, gaf vertrouwen. En het resulteerde in een krachtige start van ons ouderschap.”

– Ela Vister –