De kraamtijd

Na de zwangerschap en de bevalling breekt de kraamtijd aan. Deze periode vangt direct naar de geboorte van de baby aan en duurt tot 6 weken daarna. Samen met de kraamverzorgster begeleiden we jullie in deze periode. De eerste 7 tot 10 dagen van je kraamtijd zullen we regelmatig langs komen (visites) om te kijken hoe het met jullie gaat. We horen dan graag de controles, vragen hoe het met jullie gaat en we kijken naar de baby. Ook de voeding voor de baby is een belangrijk onderwerp. Slaap je genoeg? Ben je ontspannen?

Na de kraamweek zijn we te bereiken voor vragen of zorgen rondom de verzorging en voeding van jullie kindje of jullie fysieke en mentale welzijn. De kraamtijd sluiten we af met de nacontrole op de praktijk. Maar het is natuurlijk ook vooral een periode om je kindje te leren kennen, tot rust te komen, veel nieuwe vaardigheden te leren, te wennen aan jullie nieuwe rol en volop te genieten!

Ook als je tijdens je zwangerschap onder controle bij de gynaecoloog bent geweest, komt de verloskundige bij je thuis voor kraambedvisite.
Indien je je hele zwangerschap onder controle bent bij de gynaecoloog en je een verloskundige zoekt voor de kraambedvisites, neem dan gerust contact met ons op. We staan open voor een kennismaking in de zwangerschap.

Soms moet de baby nog in het ziekenhuis blijven, ook dan komen we jouw controles thuis doen.