De kraamtijd

Na de zwangerschap en de bevalling breekt de kraamtijd aan. Deze periode vangt direct naar de geboorte van de baby aan en duurt tot 6 weken daarna. Samen met de kraamverzorgster begeleid ik jullie in deze periode. De eerste 7 tot 10 dagen van je kraamtijd zal ik regelmatig langs komen (visites) om te kijken hoe het met jullie gaat. Ik hoor dan graag de controles, vraag hoe het met je gaat en kijk naar de baby. Ook de voeding voor de baby is een belangrijk onderwerp. Slaap je genoeg? Ben je ontspannen?

Na de kraamweek ben ik te bereiken voor vragen of zorgen rondom de verzorging en voeding van jullie kindje of jullie fysieke en mentale welzijn. De kraamtijd sluiten we af met de nacontrole op de praktijk. Maar het is natuurlijk ook vooral een periode om je kindje te leren kennen, tot rust te komen, veel nieuwe vaardigheden te leren, te wennen aan jullie nieuwe rol en volop te genieten!

Ook als je tijdens je zwangerschap onder controle bij de gynaecoloog bent geweest, bezoek ik jullie thuis. Soms moet de baby nog in het ziekenhuis blijven, ook dan kom ik jouw controles thuis doen.